Plážová výbava- Plavky, pokrývky hlavy a další nezbytné doplňky

Ať už máte nebo nemáte naplánovanou letošní dovolenou, s největší pravděpodobností budete horké letní dny trávit někde u vody. Nezáleží na tom, zda to bude v luxusním plážovém resortu nebo u rybníku ve vaší rodné vísce. Plavky, klobouk a další letní doplňky budete potřebovat tak jako tak. V tomto článku najdete několik tipů na krásné slušivé plavky a další nezbytnosti.

Plážová taška, do které se vejde vše

Sluneční paprsky si žádají veselé tašky s barevným potiskem, třásněmi nebo ozdobami. Tašku, která je synonymem bezstarostnosti a dobré nálady volte raději větší než menší, aby se do ní vešlo vše, co k vodě potřebujete. Zaměřte se na tašky vyrobené z pevné látky, například bavlny, aby se vám lépe nosily, a také něco vydržely.

Nezbytné klobouky a další pokrývky hlavy

Myslíte si, že vám kšiltovky a klobouky nesluší? U vody na to zapomeňte, zde totiž pokrývky hlavy plní spíše funkci ochranou než estetickou. Klobouky se širší krempou nebo kšilt navíc ochrání vaše oči před slunečními paprsky. Klobouky v rybářském styl, tzv. bucket klobouky, jsou momentálně velmi trendy, takže je vynosíte i na procházku do města.

Plavky – jednodílné, s volány nebo klasické bikiny

Letos si v nepřeberné nabídce plavkových modelů vybere opravdu každá žena. Nosí se plavky jednobarevné – oživené jemnými detaily v podobě nařasení, průstřihů, volánů nebo asymetrického střihu.

Na své si přijdou také milovnice divočiny – do popředí se dostávají geometrické potisky inspirované tropickou džunglí. Zvolit můžete klasické bikiny s květinovým potiskem nebo jednodílné plavky bez ramínek s potiskem podmořského světa.

Plavek si bez výčitek pořiďte klidně několik, budou se vám hodit, když se budete chtít po plavání převléknout do něčeho suchého.

Pareo, kaftan nebo jiný plážový přehoz

Sluneční paprsky jsou nepředvídatelné, proto u vody uvítáte, když budete mít něco, pod čím si budete moci schovat spálená ramena. K tomu skvěle poslouží velký šátek, tzv. pareo.

Ten si navíc můžete kolem těla omotat jako šaty, až si budete potřebovat odskočit k plážovému stánku s občerstvením nebo si ho můžete uvázat do vlasů. Další úžasnou možností je bavlněný kaftan s roztřepenými lemy, který uvítají všechny milovnice bohémského stylu.

Pohodlná obuv, kterou nazujete rychlostí blesku

Nejpraktičtější variantou obuvi k vodě jsou jednoznačně žabky. Ve většině případů jsou voděodolné a nohu krásně provětrají. Na dlouhodobé nošení však úplně ideální nejsou, některým lidem nesednou vůbec a mohou jim způsobit zdravotní problémy.

Pokud nejsou žabky pro vás, parádu uděláte i v pantoflích se speciálně tvarovanou stélkou. V naší kolekci najdete krásné pantofle zdobené krajkou a slámovými detaily nebo klasické černé nazouváky se dvěma širokými pásky.

A co dalšího by nemělo chybět ve vaší plážové výbavě?

Mimo výše uvedené nezbytnosti byste neměly zapomenout také na opalovací krém s vysokým ochranným faktorem, velkou plážovou osušku, sluneční brýle, něco zajímavého na čtení a sáček na zip, do kterého můžete po převlečení dát mokré plavky. Poslední nezbytností je láhev s vodou. My si oblíbili nerezovou láhev, která ve srovnání s plastovou lahví udrží vodu studenou po delší dobu.

Chystáte se letos na dovolenou k vodě? Jaké další nezbytnosti nesmí chybět ve vaší plážové tašce?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *