8 tipů, jak připravit šatník na podzim

S létem jsme se pomalu rozloučili a nyní je na čase připravit šatník na novou sezonu. Nenechávejte to na poslední chvíli, připravte se již dnes!

1. Začněte detoxem skříně

Pokud jste svůj šatník neprotřídila na konci minulé zimy, je na čase se do toho pustit nyní. Projděte veškeré oblečení a vyřaďte vše, co vám je malé / velké, co nenosíte (výjimku tvoří oblečení plážové, lyžařské nebo společenské). Vyřaďte také kousky s visačkou, které jste na sobě nikdy neměla a oblečení s vadami, které nemáte v plánu opravovat.

Co s vyřazeným oblečením? Darujte ho kamarádce, odneste do speciálního kontejneru nebo ho pošlete dál přes online portály jako je Vinted nebo Facebook Market. Pokud máte čas a patříte mezi kreativní duše, můžete oblečení také upcyklovat a vytvořit z něho například nové potahy na polštáře.

2. Opravte poškozené kousky

Možná máte ve skříni oblečení, které nenosíte kvůli tomu, že mu chybí knoflík, má díru v kapse nebo uvolněný šev. Opravy neodkládejte a pusťte se do toho, jednodušší vady zvládnete doma, náročnější práci přenechte švadleně.

3. Využijte napařovačku na kabáty

Svrchní oděvy, které najdete ve skříni pomačkané hravě vyrovnáte pomocí napařovačky. Po dokončení napařování zavěste kabáty na stojan ještě alespoň na hodinu, aby se z nich mohla vypařit veškerá vlhkost, a až poté je ukliďte do skříně.

4. Odstraňte žmolky ze svetrů

Ať už máte svetry z vlny, kašmíru nebo syntetických vláken, s největší pravděpodobností se vám na nich během nošení vytvořily neoblíbené žmolky. Ty jednoduše odstraníte pomocí odstraňovače žmolků, který pořídíte již za pár stovek. Věděli jste, že žmolkování není známkou špatné kvality svetru? Je to přirozený proces pletenin, a to především u přírodních vláken jako vlna a kašmír.

5. Vyčistěte tenisky

Během příprav na podzim nesmíte zapomínat ani na obuv. Návod na to, jak vyčistit bílé tenisky, najdete v našem starším článku. Rádi bychom však přidali také náš nedávný objev, kterým jsou bílé nano houbičky z drogerie, které v kombinaci s trochou vody promění vaše zašedlé tenisky v zářivě bílé. Tkaničky vyperte jednoduše v pračce.

6. Pečujte o kožené kousky s láskou

Důležitá je také péče o kožené doplňky a obuv. Tu nejlepší jim dopřejete pomocí vhodného přípravku na kůži v kombinaci s hadříkem z mikrovlákna, který by měl být ideálně v bílé barvě. Ty barevné by vám mohly kousky ze světlé kůže obarvit.

7. Předpřipravte si své podzimní outfity

Abyste si během podzimních měsíců ušetřila čas, vytvořte si v telefonu nebo na počítači složku, odkud budete čerpat inspiraci. Projděte protříděný a připravený šatník a zkoušejte různé outfity, které budete na podzim nosit. Stoupněte si před zrcadlo a až budete spokojená s výsledkem, vyfoťte se a fotku si uložte. Ušetříte si tak čas každodenním přemýšlením na tím, co na sebe.

8. Udělejte si radost

Jakmile provedete výše uvedené kroky, nezapomeňte také dokoupit vše, co vám ve skříni chybí. Berte to jako odměnu za skvělou přípravu na podzim. Inspirovat se můžete naší novou kolekcí, ve které najdete krásné prošívané bundy, kabáty, halenky s nabíranými rukávy a mnoho dalších stylových kousků.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *