Jak najít svůj osobní styl

Dokážete jasně definovat svůj osobní styl? Nebo nad tím tápete a nevíte, jak byste ho popsaly? Máte v šatníku mix různých trendových kousků, které nadevše milujete, ale přesto stojíte každé ráno bezradně před skříní a nevíte, co na sebe?

Oblečení ovlivňuje naši náladu a sebevědomí. Vysílá signály o tom, kdo jsme, jaké jsou naše hodnoty a charakter. Na svůj osobní styl si však musíme přijít samy, nikdo nás totiž nezná lépe než naše vlastní maličkost. Jak vypadáme je totiž to první, čeho si lidé všimnou, ještě předtím, než jim stihneme podat ruku a pozdravit.

Najít svůj osobní styl je však proces, který trvá. Nestane se přes noc. Jakmile ho však najdete, zjistíte, že je váš život rázem jednodušší. Budete vědět co si obléknout, usnadníte si nakupování, protože budete vědět po čem šáhnout. Budete se cítit ve své kůži a nebudete se bát investovat do dražších kousků.

Jak ho tedy najít?

Vyfoťte své outfity

Prvním krokem je objektivně zhodnotit váš aktuální styl. Po dobu několika týdnů si vyfoťte každý váš outfit a fotky ukládejte do speciální složky v telefonu nebo na počítači. Po uplynutí dané se doby se na fotky podívejte a zamyslete se nad tím, co se vám líbí, nelíbí a co chcete změnit.

Zaměřte se na barvy

Začněte tím, že nakouknete do svého aktuálního šatníku. Proveďte malou revizi a uspořádejte oblečení podle barev. Ty, které převládají, patří pravděpodobně mezi vaše oblíbence. Odborníci doporučují mít v šatníku maximálně pět základních barev. Ty by měly mezi sebou ladit. Pokud se vám líbí fuchsiově růžová, mějte k ní kousky v bílé a černé, aby se barevně vyrovnaly. Pravidla jsou však od toho, aby se porušovala. Takže pokud se vám líbí více výrazných barev, nebojte se je vpustit do svého šatníku.

Volte oblečení podle tvaru vašeho těla

Snad každá žena zažila situaci, kdy spatřila v obchodě na ramínku krásný kousek. Ve zkušební kabince ale zjistila, že jí tak úplně nesedí, a to i přesto, že si vzala tu správnou velikost. Každá postava je jinak tvarovaná. Zkuste to využít ve svůj prospěch. Pokud máte postavu typu hruška, potřebujete zvýraznit horní část těla. Tím dosáhnete například halenkou se zajímavě řešenými rukávy nebo blejzrem s vycpávkami. Vyvarujte se objemných sukní a oblékněte něco se zvýšeným pasem. Zjistěte, jaký jste typ a v čem se cítíte pohodlně.

Přizpůsobte šaty aktivitám

Máte v práci business dress code? Jste na mateřské nebo chodíte často na večírky? Přizpůsobte šatník vašemu životnímu stylu a práci, kterou vykonáváte.

Nechte se inspirovat

Pokud vám v šatníku leží kousky, které se vám sice líbí, ale nevíte, s čím je nosit, nechte se inspirovat. Stačí zabrousit na Instagram nebo na Pinterest, kde najdete nesčetné množství různých outfitů. Vytvořte si moodboard (forma koláže) s oblíbenými kousky, díky kterým snadno pochopíte, jaký styl a jaké barvy se vám líbí. Pokud žijete ve velkém městě, koukejte kolem sebe. I na ulici můžete najít spoustu inspirace.

Vytvořte kvalitní základ šatníku

Solidní základ šatníku vám usnadní život, protože víte, že se na něho můžete spolehnout každý den. Biker bunda, černý blejzr, kvalitní jeansy, bílé tričko nebo barevné doplňky by neměly chybět v šatníku žádné ženy.

A rada na závěr? Nenásledujte bezhlavě všechny módní trendy a nebojte se experimentovat. Užijte si to.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *